Header

Espoon keskuksen uudesta kirjastosta Kirjasto Omenan kokoinen

(Keski-Espoon Sanomat 1/2006)

Siltakadulla Espoontoria vastapäätä alkavat tulevana syksynä uuden liikekeskuksen rakennustyöt. Rakennukseen tulee runsaasti liiketilaa sekä Espoon kaupungin tiloista aluekirjasto sekä kaupunginarkisto ja keskuskirjaamo.

Kirjasto Espoon kolmanneksi suurin

Espoon keskuksen uudesta aluekirjastosta tulee hitusen Kirjasto Omenaa isompi. Tilaa tulee runsaat 2000 neliötä, eli nykyiseen Keski-Espoon kirjastoon verrattuna tilat kolminkertaistuvat. Uusi kirjasto avataan vuoden 2008 alussa.

- Tavoitteena on tehdä kirjastosta kaikille avoin tila kohtaamiseen, oleskeluun ja löytämiseen. Kirjastossa voi viettää aikaa, siellä on kaikenlaisia tapahtumia ja teemme yhteistyötä kaikenlaisten toimijoiden kanssa. Kirjastossa voi kokoontua, pitää kokouksia, esiintyä ja esittää, toteaa Sunniva Drake.

Alueen omaleimaisuus huomioon

Samalla kun asukkaille tarjotaan tavallisen kirjaston keskeiset palvelut, alueen omaleimaisuus pyritään huomiomaan.

- Alueella asuu runsaasti maahanmuuttajia, tämä huomioidaan kirjaston tarjonnassa. Samoin suuri ruotsinkielisten osuus huomioidaan, Drake toteaa.

Uuden kirjaston myötä, etenkin kun se tehdään alueelle jossa kirjastopalvelut ovat olleet pitkään surkealla tolalla ja jonne muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita, kokonaan uusien käyttäjien osuus on suuri. Drake toteaakin, että muun muassa Helmet-käyttöä ja erilaisia kirjastohakuja tullaan varaudutaan opettamaan kysynnän mukaisesti.

Kirjaston yhteyteen tulee myös monitoimitila noin viidellekymmenelle ihmiselle. Monitoimitilassa voidaan järjestää kokouksia, opetusta, kerhoja ja keväällä se voidaan muokata vaikka lukusaliksi.

Uuden kirjaston tiloista lasten ja nuorten tiloja on noin kolmannes, nykyisen Keski-Espoon kirjaston verran. Drake korostaa, että kun alueella on paljon lapsia ja nuoria, on se syytä huomioida myös sisällössä.

Auki aamusta iltaan

Alustavasti suunnitellaan, että kirjasto olisi arkisin auki silloin milloin liikekeskuskin, mahdollisesti aamuyhdeksästä iltayhdeksään.

- Tässä haetaan toimivaa, taloudellista ja tehokasta kirjasto, toteaa Drake, ja palveluiden suhteen tehokkuus on sitä, että kirjasto on auki mahdollisimman paljon mahdollisimman laajassa käytössä.

Tony Hagerlund
Artikkeli on julkaistu Keski-Espoon Sanomissa 1/2006.

Rent a cabin

Idyllic cottage for rent in Noux, Espoo. Located in the middle of Nuuksio National Park.

Read more!

Rajaa sisältöä

E.g., 06.2024